Трамп хоче миру в Україні та повернення Києву окупованих територій – Волкер

Трамп хоче миру в Україні та повернення Києву окупованих територій – Волкер

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп хоче досягнути мирного врегулювання ситуації в Україні, щоб її окуповані території повернулися, й таким чином Україна відновила би свій суверенітет і територіальну цілісність.

Про це заявив спеціальний представник США з питань українського врегулювання Курт Волкер в інтерв'ю виданню The Global Politico.

"Я знаю, я почув це напряму від президента, він хоче це зробити. Він хоче досягти миру; він хоче бачити це (конфлікт – ред.) вирішеним; він хоче, щоб Україна повернула свою територію. Це кристально зрозуміло", - зауважив Волкер.

Водночас, у матеріалі зазначається що найбільш актуальним питанням, яке могло би спричинити вибух у переговорах Волкера та зменшити в подальшому сподівання Трампа на поліпшення відносин з Путіним – це продаж зброї для України. Після кількох місяців внутрішніх дебатів і Пентагон, і Державний департамент рекомендували Трампу затвердити рішення про надання зброї для України на суму $47 млн, в тому числі протитанкові ракети "Javelin".

Читайте також: Слідом за "сирійською" Трамп може зробити "українську" помилку - Washington Post

Втім сам Трамп ще не підписав такого розпорядження, й багато спостерігачів з російського боку вважають, що він не хоче цього робити, зазначається в публікації.

Отже, з наближенням президентських виборів в Росії та досі незрозумілою долею переговорів щодо України із Сурковим, США, можливо, не втілюватимуть цю рекомендацію ближчим часом. "В цьому питанні немає ніяких рішень", - цитує видання Курта Волкера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-