Виступ Порошенка на

Виступ Порошенка на "Східному партнерстві" змінив підсумкову декларацію – ЗМІ

Укрінформ
Після емоційного виступу на саміті "Східного партнерства" у Брюсселі Президента України Петра Порошенка, який згадав про п'ятьох загиблих військових на Донбасі, європейські лідери змінили один із параграфів підсумкової декларації.

Про це повідомляє у п'ятницю Радіо Свобода з посиланням на дипломатичні джерела.

Як зазначає видання, за даними дипломатів, європейські лідери та глави шести країн-партнерів заявили, що "залишаються глибоко стурбованими продовженням порушень принципів міжнародного права в багатьох частинах регіону".

"Учасники саміту закликають до поновлення зусиль, спрямованих на сприяння мирному врегулюванню невирішених конфліктів в регіоні на основі принципів та норм міжнародного права. Розв'язання конфліктів, зміцнення довіри та добросусідських відносин мають важливе значення для економічного та соціального розвитку та співробітництва. Учасники зустрічі на вищому рівні вітають зусилля та посилену роль ЄС у врегулюванні конфліктів та зміцненні довіри в рамках або на підтримку існуючих узгоджених форматів та процедур переговорів, зокрема за наявності належної присутності на місцях", – йдеться в документі.

Як зазначають джерела, наближені до саміту, український Президент застеріг щодо гібридних загроз, згадавши про втручання Росії у внутрішні справи Іспанії, Британії, Франції, Нідерландів і Німеччини.

Цитуючи Порошенка, дипломати кажуть, що він заявив, що не слід розглядати "Східне партнерство" як гальмо на шляху до членства в ЄС.

Читайте також: Порошенко на "Східному партнерстві": Розраховуємо на чотири нові союзи з ЄС

"Енергетичний, митний та цифровий союзи – це правильні цілі для України", – цитують дипломати Порошенка.

Як повідомлялося, п’ятий саміт "Східного партнерства" 24 листопада розпочав роботу в Брюсселі. Ініціатива "Східного партнерства" включає Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Глави держав та урядів 28 країн-членів ЄС та шести країн-партнерів мають на меті оцінити результати, досягнуті з моменту проведення останнього саміту в Ризі 2015 року, розглянути вигоди, які отримали громадяни шести країн-учасниць "Східного партнерства", а також обговорити майбутню співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-