Порошенко на

Порошенко на "Східному партнерстві": Розраховуємо на чотири нові союзи з ЄС

Укрінформ
Україна наразі розраховує на приєднання до чотирьої союзів ЄС - енергетичного, цифрового, митного та на асоціацію з Шенгенською зоною.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі на пленарній сесії саміту Східного партнерства, який публікує сайт глави держави.

"Україна розраховує (насамперед) на так звані "чотири союзи" - Енергетичний союз; Цифровий єдиний ринок; Митний союз та асоціація з Шенгенською зоною. Ми хочемо більше Європи в Україні. Ці чотири напрями видаються нам вірним шляхом на цьому етапі", - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що не варто розглядати "Східне партнерство" як спосіб запобігти прагненню країн регіону до перспективи членства в ЄС.

Читайте також: Порошенко обговорив із Меркель загострення на Донбасі та звільнення заручників

За його словами, допоки ЄС є еталоном успіху, країни хотітимуть стати його частиною.

"Європейський Союз має захищати себе від тих, хто кидає йому виклик – а не від тих, хто на це дивиться з надією та захопленням", - наголосив Порошенко.

У цьому зв’язку він закликав лідерів країн ЄС будувати наше партнерство на основі "розумної диференціації, а не жорсткої однаковості, спільних цінностей, а не короткозорої технократії; сміливих амбіцій, а не незграбних виправдань".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 23-24 листопада перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де відбувається П’ятий саміт Східного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-