Після агресії РФ світ до “старої нормальності” вже не повернеться - Порошенко

Після агресії РФ світ до “старої нормальності” вже не повернеться - Порошенко

Укрінформ
Гібридна війна, яку веде Росія впродовж останніх трьох років, унеможливлює повернення світу до “старої нормальності”.

Про це заявив на пленарній сесії П’ятого саміту “Східного партнерства” Президент Петро Порошенко, виступ якого опублікований на сайті глави держави.

“Маємо бути відвертими самі з собою: після того, що сталося у 2014-2017 роках, нема більше повернень до «старої нормальності». «Старої нормальності» більше не існує”, - зазначив Порошенко.

За його словами, “пазли” Заходу та Сходу Європи мають бути складені знову разом – і "Східне партнерство" може бути інтегруючою частиною цього.

“З вивіреною та змістовною стратегією ми зможемо перетворити регіон на твердиню політичної стабільності, соціальної стійкості та економічного процвітання”, - переконаний Президент.

Читайте також: Порошенко обговорив із Фіцо "доставку" газу до України через Словаччину

Він також зауважив, що настав час визначати нові цілі, й нинішній саміт міг би стати новою точкою відліку у цьому сенсі.

Порошенко розповів, що наразі потрібно заохочувати країни, які мають європейські прагнення та демонструють прогрес на демократичному шляху, а також вказувати шлях розвитку для кожної країни на основі її прагнень та досягнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-