Порошенко обговорив із Фіцо

Порошенко обговорив із Фіцо "доставку" газу до України через Словаччину

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо питання постачання газу до України та співпрацю у сфері енергетичної безпеки.

Зустріч лідерів відбулася у рамках саміту "Східного партнерства", повідомляє прес-служба глави держави.

"У рамках робочого візиту до Брюсселя Президент України Петро Порошенко провів зустріч з главою уряду Словацької Республіки Робертом Фіцо. Співрозмовники обмінялися думками з актуальних питань українсько-словацьких двосторонніх відносин. Сторони підкреслили свій намір посилювати економічну складову двосторонньої співпраці, зокрема продовжити транспортування газу через Словаччину до України", - ідеться в повідомленні.

За даними прес-служби, сторони підкреслили свій намір посилювати економічну складову двосторонньої співпраці, зокрема продовжити транспортування газу через Словаччину до України.

Читайте також: “Cхідне партнерство” має перейти від декларацій до конкретики - Шидло

"У цьому зв’язку було відзначено важливість відновлення діяльності міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, чергове засідання якої заплановано на першу половину 2018 року. Обговорювалася також взаємодія у сфері енергетичної безпеки", - відзначили в АП.

Співрозмовники також обговорили посилення міжнародних контактів між двома країнами та розвиток транскордонного співробітництва.

Крім того, сторони скоординували позиції щодо співпраці на європейському напрямку з урахуванням порядку денного саміту "Східного партнерства".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 23-24 листопада перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де відбувається п’ятий саміт "Східного партнерства".

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-