Меркель у Брюсселі обговорить з Порошенком врегулювання конфлікту на Донбасі

Меркель у Брюсселі обговорить з Порошенком врегулювання конфлікту на Донбасі

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель в ході п'ятого саміту "Східного партнерства" у Брюсселі планує зустрітися з Президентом України Петром Порошенком і обговорити з ним питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це глава німецького уряду заявила журналістам перед початком засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я буду, звичайно, говорити з Президентом Порошенком про конфлікт між Україною і Росією; подивимося, можливо, в цьому важкому конфлікті ми можемо зробити хоч би маленькі кроки (до врегулювання - ред.)», - сказала Меркель.

Вона зазначила, що відношення ЄС до східних партнерів має для європейців велике значення: з одного боку, їх цікавить те, як живуть люди в цих країнах, як просувається в них розвиток демократії, з іншої - сусідство має відношення до безпеки ЄС. 

Читайте також: В ОБСЄ прогнозують загострення на Донбасі взимку

Меркель висловила задоволеність у зв'язку з тим, що ЄС має працюючі угоди про асоціацію з Грузією, Україною і Молдовою. Розвивається партнерство також з Азербайджаном і Вірменією, хоч і не так інтенсивно, як асоціація, але проте важливе.

Що стосується Білорусі, канцлер задоволена тим, що вдалося зняти санкції, проте завірила, що Захід продовжить наполягати на демократичному розвитку країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-