"Рейтингові" депутати завалюють Раду "спамом" - КВУ

Укрінформ
Народні депутати з найвищими рейтингами - Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Юрій Бойко, Вадим Рабінович та Дмитро Ярош мають низьку ефективність роботи у Верховній Раді та зареєстрували велику кількість "законодавчого спаму".

Такі дані за підсумками проведеного дослідження "Три роки Верховної Ради: як працюють народні депутати" оприлюднив у понеділок Комітет виборців України.

"КВУ в рамках проекту "Дослівно" проаналізував роботу народних депутатів-лідерів президентських рейтингів у Верховній Раді. Було проаналізовано ефективність роботи у ВР Ю. Тимошенко, О. Ляшка, Ю. Бойка, В. Рабіновича та Д. Яроша, які за даними соцопитувань мають значний рейтинг електоральної підтримки як потенційні кандидати на посаду Президента України. Роботу нардепів було оцінено за такими параметрами: відвідування пленарних засідань ВР, відвідування засідань комітету, участь у голосуваннях та успішність законодавчої роботи", - йдеться у повідомленні.

За даними КВУ, ці депутати-лідери показали за останні три роки низьку ефективність роботи у Верховній Раді. "За три роки роботи Д. Ярош пропустив майже всі засідання ВР, Ю. Тимошенко та Ю. Бойко – систематично ігнорували голосування, а О. Ляшко і В. Рабінович зареєстрували значну кількість законопроектів, які можна розглядати як законодавчий спам", - підкреслили в КВУ.

Ярош відвідав за три роки лише 4% пленарних засідань, пропустивши з невідомих причин 303 із 362 засідань. Він також узяв участь лише в 3% голосувань, тобто проголосував 296 разів із 11 тис. Депутат майже не відвідував засідання парламентського комітету – відвідав 5 із 91 засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони. Ярош є автором десяти законопроектів, жоден із яких наразі не став чинним актом, розповіли в Комітеті виборців.

Рабінович, за даними КВУ, проігнорував половину засідань Ради за три роки – був письмово зареєстрований на 48% засідань, входить до трійки нардепів, що пропустили найбільше голосувань. Він узяв участь лише в 1% голосувань – проголосував 160 разів із 11 тис. Рабінович також серед антилідерів ВР за продуктивністю роботи: ініціював 60 законопроектів, лише один із яких став чинним актом (Постанова про парламентські слухання).

Бойко натомість був письмово зареєстрований на 94% пленарних засідань, але при цьому взяв участь лише в 3% голосувань. Лідер "Опозиційного блоку" також систематично ігнорував роботу парламентського комітету, і за три роки був присутній лише на 1 його засіданні із проведених 60. Ініціював 27 законопроектів, 2 з яких були прийняті.

Читайте також: Комітет виборців: 43 депутата пропускають майже всі голосування в Раді

Ляшко, за даними КВУ, був письмово зареєстрований на 84% пленарних засідань. При цьому лідер РПЛ пропустив майже половину голосувань у Раді і  половину засідань парламентського комітету – відвідав 28 із 68 засідань Комітету з питань податкової та митної політики. При цьому лідер РПЛ є серед народних депутатів, які зареєстрували найбільше законопроектів. За три роки він ініціював 333 законопроекти, 69 із яких стали чинними актами.

Що стосується Тимошенко, то вона, за інформацією КВУ, відвідала 80% пленарних засідань, однак взяла участь лише в третині голосувань. Лідер "Батьківщини" також систематично ігнорувала засідання комітету. Тимошенко стала членом Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин 15 січня 2015 р. і з того часу була присутня лише на 4 його засіданнях. За три роки Тимошенко ініціювала 129 законопроектів, 25 із яких стали чинними актами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-