Керівництво ДБР: у Раді нацбезпеки заперечують вплив Турчинова на конкурс

Керівництво ДБР: у Раді нацбезпеки заперечують вплив Турчинова на конкурс

Укрінформ
У Раді національної безпеки і оборони України заявляють, що секретар РНБО Олександр Турчинов жодним чином не впливав на рішення конкурсної комісії, яка обирала керівництво Державного бюро розслідувань.

Про це йдеться у заяві на сайті відомства. 

"Зважаючи на поширення в деяких ЗМІ інформації щодо нібито впливу секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова на призначення керівництва Державного бюро розслідувань, зазначаємо, що ці маніпуляції, не підтверджені жодними фактами, мають на меті дискредитацію та приниження новоствореного державного органу, який повинен стати головним інструментом держави в боротьбі зі злочинністю. Наголошуємо, що секретар РНБО України ніколи і жодним чином не впливав на рішення комісії, яка обирала керівництво ДБР, і навіть не знайомий з переважною більшістю її членів", - наголошується в заяві.

Зазначається, що з усіх претендентів на керівні посади у ДБР Турчинов з часів роботи в СБУ знайомий лише з головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом. "Щодо інших кандидатів, секретар РНБО України не має достатньої інформації про них, аби давати оцінки або рекомендації", - уточнюється в заяві.

Читайте також: Комісія обрала директора Держбюро розслідувань

Як повідомлялося, 16 листопада конкурсна комісія обрала кандидатуру Романа Труби на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Разом з тим у деяких ЗМІ з'явилася інформація, що кандидатуру Труби на посаду директора ДБР погоджував секретар РНБО Олександр Турчинов безпосередньо з Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-