Летальна зброя для України: сенатор каже, що Білий дім змінює політику

Летальна зброя для України: сенатор каже, що Білий дім змінює політику

Укрінформ
Нинішня адміністрація Білого дому наближається до того, щоб змінити підхід та ухвалити рішення про надання Україні летальної зброї оборонного характеру.

Про це заявив під час слухань у четвер сенатор-республіканець Джим Інгофф, повідомила Українська служба "Голосу Америки".

"За попередньої президентської адміністрації США не планувалося відправляти в Україну оборонні озброєння, зараз це змінюється", - наголосив Інгофф під час слухань щодо затвердження Джона Руда на посаді заступника міністра оборони США з питань політики.

Він підкреслив, що Комітет з питань Збройних сил Сенату США підтримував ідею забезпечення українців американською зброєю. У цьому зв'язку законодавець запитав кандидата на посаду, чи погоджується він із такою позицією.

У відповідь Руд заявив, що вважає за необхідне підтримати Україну на тлі російської агресії. Він повідомив, що минулої осені відвідав Київ у складі торговельної делегації США та мав нагоду зустрітись із вищим керівництвом держави.

Читайте також: Мітчелл і Порошенко обговорили можливість надання Україні летальної зброї

"Для себе я зрозумів, що українці ведуть складний бій з росіянами, які порушили суверенітет України. Я вважаю, важливо дати президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Бо я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість", - наголосив Руд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-