Європа не готова розглядати енергетику як елемент стримування Кремля - Гопко

Європа не готова розглядати енергетику як елемент стримування Кремля - Гопко

Укрінформ
Поступова відмова країн Євросоюзу від російських енергоносіїв могла б стати дієвим інструментом стримування російської агресії в різних регіонах Європи, проте ця ідея знаходить дуже мляву реакцію в ЄС.

Про це заявила у виступі на міжнародній конференції «Система регіональної безпеки у Східній Європі. Місце і формати залучення України» голова Комітету у закордонних справах ВРУ Ганна Гопко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже багато за ці чотири роки (російської агресії в Україні – Ред.) розмов, дуже багато зусиль щодо санкцій, але санкції – це інструмент, це не стратегія. І запитати Європейський Союз, де стратегія стримування Кремля, як зупинити Кремль, то чомусь питання енергетики і відмови чи поступового зменшення російських нафтопродуктів на ринку ЄС знаходить дуже мляву реакцію», - сказала Гопко.

Вона додала, що, на її думку, це і є джерелом потоку готівки для російського режиму, щоб він і далі міг сприяти дестабілізації ситуації незалежно від того, чи йдеться про Україну, Західні Балкани чи про нові конфлікти, які готує Росія.

Читайте також: Туск квапить ЄС із блокуванням Nord Stream 2

У цьому контексті Гопко зазначила, що тема «Північного потоку» є дуже чутливим питанням, зокрема, для Німеччини. 

«Ми розуміємо економічний інтерес, але його не можна розглядати тільки крізь призму економічних  інтересів. І коли ми говоримо про невійськові методи впливу, слід подумати, зокрема, чи може економіка Європейського Союзу прожити в умовах мінімізації імпорту нафти і природного газу з Росії і знайти інші ресурси через диверсифікацію» - зазначила Гопко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-