Парубій підтвердив: розірвання дипвідносин з РФ є серед поправок до проекту реінтеграції

Парубій підтвердив: розірвання дипвідносин з РФ є серед поправок до проекту реінтеграції

Укрінформ
Рішення щодо розриву дипломатичних відносин з Російською Федерацією та запровадження візового режиму з РФ має приймати Кабінет міністрів та Міністерство закордонних справ України. 

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу в понеділок, 13 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З приводу дипломатичних відносин і візового режиму (з Росією) я свою думку неодноразово висловлював. Зокрема, щодо візового режиму, що мають бути впроваджені візи для громадян Російської Федерації. Це особливо актуальним і важливим є після того, як ми отримали безвіз з Європейським Союзом. Але рішення з цього приводу приймає Кабінет міністрів і Міністерство закордонних справ. Правка, що стосується дипломатичних відносин, є з-поміж тих правок (у законопроект про реінтеграцію Донбасу - ред.), які внесені на комітет, на Верховну Раду, і вже в четвер, якщо ми будемо розглядати, відповідно, Верховна Рада прийме своє рішення з приводу цієї правки", - пояснив голова ВР. 

Читайте також: У БПП сподіваються на ухвалення "реінтеграції Донбасу" цього тижня

Як повідомлялось, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

Водночас група позафракційних народних депутатів внесла до цього законопроекту поправку щодо розірвання дипломатичних відносин з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-