Партнерство заради належного врядування: РЄ планує продовжити проекти в Україні

Партнерство заради належного врядування: РЄ планує продовжити проекти в Україні

Укрінформ
У 2018 році в Україні Рада Європи планує продовжити реалізацію проектів в рамках програми "Партнерство заради належного врядування" через наявність потреби та запиту в національного партнера. 

Про це заявила заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко в коментарі кореспонденту Укрінформу. 

"Ми завжди у своїй діяльності орієнтуємося на запит та потреби наших національних партнерів. У межах проектів, які реалізовувалися, є певні досягення. Ми вважаємо, і наші партнери важають ці досягнення вагомими. Наприклад, кодекс етики для працівників в'язничного менеджменту, або наприклад, створення директорату з прав людини в складі офісу національної поліції. Безумовно, це є новими інструментами, новими органами, які щойно створені і потребують методологічної експертної підтрими для того, щоб персонал був натренований і мав певний функціонал, якщо ми говоримо про департамент. А якщо говоримо про кодекс, то важливо, щоб він був взятий до уваги та інтегрований до в'язничного менеджменту", - зазначила Литвиненко.

Вона підкреслила, що наводить ці приклади, "щоб показати, що ми отримали додаткові запити від органів виконавчої влади, які зробили запит на підтримку Ради Європи, щоб продовжувати цю роботу і поширювати її".

У зв'язку з цим, зазначила Литвиненко, Рада Європи вирішила продовжити реалізацію кількох пректів в Україні на 2018 рік в рамках програми "Партнерство заради належного врядування".

Зокрема, сказала Литвиненко, планується продовжити реалізацію проекту, який опікується зміцненням стандартів з прав людини, проект, що стосується боротьби з корупцією в Україні, забезпечення вільних та чесних виборів в Україні та проект підтримки реформ пеніценціарної системи. 

"Усі ці проекти будуть продовжені на наступний 2018 рік і паралельно ми будемо вести перемовини з Європейським Союзом про їхнє фінансування та продовження ще на наступні 3 роки після 2018 року", - зазначила заступник голови Офісу Ради Європи в Україні. 

Читайте також: В Укрінформі презентували результати бюджетної прозорості найбільших міст та регіонів

Разом з тим, наголосила вона, буде завершено регіональний проект, який торкається освіти з прав людини та демократичного врядування. Але підкреслила, що його включили в план дій Ради Європи на наступні роки. 

Яке фінансування передбачено для реалізації проектів у 2018 році Литвиненко поки не може відповісти. 

"Не можу поки сказати обсяг фінансування на 2018 рік, та обсяг фінансування 2015 -2017 роки по цих тематичних проектах був 4 млн євро. 90% суми надавав Європейський Союз і 10% - співфінансування від Ради Європи, і відповідно Рада Європи реалізує", - пояснила Литвиненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-