Розрив дипвідносин з РФ  не можна прописати поправкою до закону - Ірина Луценко

Розрив дипвідносин з РФ не можна прописати поправкою до закону - Ірина Луценко

Укрінформ
Питання розриву дипломатичних відносин України з Російською Федерацією має регулюватися окремим законом, а не однією поправкою у законопроекті про реінтеграцію Донбасу.

Про це заявила представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат з фракції БПП Ірина Луценко журналістам в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давайте розділимо питання розриву дипломатичних відносин від питання стратегії Президента по реінгетрацїі Донбасу. Президент запропонував, як головнокомандувач, як Президент, свою стратегію по поверненню тимчасово окупованих територій окремо Луганської та Донецької області. Питання розриву дипломатичних відносин може регулюватися окремим законом, окремою процедурою, а не однією поправкою для того, щоб попіаритися на цьому питанні», - заявила Луценко.

Вона переконана, що питання розриву дипломатичних відносин України з РФ «не може бути записано одним рядком у два речення, це має бути закон, це має бути прописана процедура - як діють ті чи інші органи, відкриваємо чи закриваємо кордони і дуже багато процедурних питань. Це не питання закону по реінтеграції Донбасу».

«Президент сказав, що це запропонована народним депутатам стратегія, як головнокомандувача, щодо виходу і поверненню цих територій. Це не питання цього закону. Неодноразово Міністерство закордонних справ подавало своє бачення про розрив дипломатичних відносин. Подадуть народні депутати, запропонують окремий закон, - буде створена робоча група, і, я думаю, що той інший закон можна буде розглядати в залі», - вважає Луценко.

Читайте також: Порошенко не підтримав ідею розриву дипломатичних відносин з РФ - нардеп

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко закликав Комітет з національної безпеки і оборони активізувати роботу над підготовкою до розгляду у другому читанні законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Водночас група позафракційних народних депутатів внесла поправку до цього законопроекту, якою пропонується зобов'язати Кабінет міністрів розірвати дипломатичні відносини з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-