Антикорупційний суд: Порошенко закликає переробити законопроект

Антикорупційний суд: Порошенко закликає переробити законопроект

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко пропонує утворити робочу групу із напрацювання законопроекту «Про антикорупційні суди» з урахуванням рекомендацій Венеціанської Комісії.

Про це повідомляє прес-служба Голови держави.

Відповідна пропозиція міститься у листі Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

За словами Глави держави, подання та реєстрація нового законопроекту є неможливим через законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради України, попри рекомендації Венеціанської Комісії його відкликати.

«У зв’язку з цим пропоную вжити передбачені Регламентом Верховної Ради України заходи для відкликання вказаного  законопроекту, а також якнайшвидше дати доручення голові профільного комітету Верховної Ради України щодо утворення робочої групи для напрацювання законопроекту з урахуванням рекомендацій Венеціанської Комісії», - йдеться у листі Президента.

Читайте також: Transparency International закликала Президента подати проект про антикорупційний суд

Петро Порошенко також зазначив, що «для успішного та швидкого ухвалення законопроекту він має бути підготовлений із залученням представників усіх або принаймні якнайбільшої кількості парламентських фракцій та депутатських груп».  

Президент підкреслив, що напрацьовані робочою групою пропозиції будуть враховані у законопроекті, який буде внесений ним на розгляд Верховної Ради України як невідкладний.

«Наголошую, ми повинні докласти всіх зусиль для того, аби до кінця поточного року ухвалити цей законопроект. Витрати на фінансування Вищого антикорупційного суду вже передбачені в проекті бюджету на 2018 рік – це зроблено наперед, бо є політична воля на створення такої інституції», - зазначив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-