Ірина Луценко називає

Ірина Луценко називає "президентські офшори" домислами журналістів

Укрінформ
Представник Президента у ВР Ірина Луценко називає "безпідставними домислами" матеріали журналістського розслідування, в яких Петро Порошенко звинувачується у намаганні мінімізувати виплати податків.

Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування будь-яких готівкових коштів з України при створенні цієї структури є безпідставними домислами. Просимо дуже акуратно формулювати те, що було почуто і перекручено відповідними журналістськими розслідуваннями", - наголосила Луценко.

Фона підкреслила, що для продажу корпорації Roshen необхідно було створити міжнародну холдингову структуру, щоб уникнути подвійного оподаткування.

"Для того, щоб здійснити операцію з продажу корпорації Roshen, про яку неодноразово говорив Президент, і обіцяв, і здійснив, для того необхідно було створити міжнародну холдингову структуру. Ця холдингова структура буде налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування з метою того, щоб усі податки певною мірою були сплачені саме в Україні, а не за кордоном", - сказала представник Президента.

Вона зазначила, що офшорна компанія, про яку йдеться у розслідуванні, була створена, аби у відповідності до Гаазької конвенції 1985 року Roshen можна було передати в довірче управління Ротшильду.

"Відповідно для передачі Ротшильду необхідно було створити міжнародну холдингову структуру. Компанії міжнародної холдингової структури при передачі компанії Roshen в сліпий траст не мали банківських рахунків", - наголосила Луценко.

Читайте також: У "Райських паперах" фігурують друг Януковича та колишній віце-прем'єр України

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив матеріали слідства під назвою "Paradise Papers". Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей та компаній у світі та базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих в результаті витоку інформації. Загалом нове досьє перебільшує за обсягами та насиченості матеріалу "Панамські документи", опубліковані у квітні минулого року. У ньому йдеться про 120 політиків та посадовців з майже 50 країн світу. За даними розслідування, багатії заховали в офшорах майже 8 трильйонів євро. Серед згаданих імен багатіїв - і Президент України Петро Порошенко, представники якого хотіли створити офшор на острові Мен, але їм відмовили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-