У

У "Райських паперах" фігурують друг Януковича та колишній віце-прем'єр України

Укрінформ
Екс-нардеп від Партії регіонів, друг Януковича, Антон Пригодський та колишній віце-прем'єр від Радикальної партії Валерій Вощевський стали фігурантами масштабного журналістського розслідування офшорних рахунків під назвою "Райські папери".

Про це повідомляється на сайті Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань ICIJ.

"Пригодський значиться як єдиний акціонер TUC Ltd. - компанії, зареєстрованій на Мальті в 2013 році, основною діяльністю якої є "здійснення судноплавної діяльності", включаючи придбання суден", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з фінансовою звітністю TUC, поданою в 2015 році, станом на 31 грудня 2014 року, активи компанії оцінювалися приблизно в $6,6 млн і складалися з будівництва суден. Також повідомляється, що втрати склали близько $25,1 тис., що дозволило йому не платити податки на прибуток у 2014 році. Файл також показує, що TUC в липні 2015 року погодився орендувати моторну яхту Santa Maria T, побудовану в Нідерландах, без імені користувача.

За даними реєстру Мальти в грудні 2015 року, Пригодський став акціонером компанії Ala Int. Ltd., яка була заснована у 2011 році і займається кількома напрямками бізнесу, включаючи сільське господарство, управління майном та придбання прав інтелектуальної власності.

Щодо Вощевського, він значиться в реєстрі компаній Мальти як один з двох акціонерів і директорів Marfa Holding Ltd. разом із громадянином Мальтійської Республіки Марвичем Боргом. Компанія була зареєстрована на Мальті 10 грудня 2013 року, у Вощевського - 1080 акцій, у Борга - 120.

"Вощевський, здається, не виявив своєї зацікавленості у Marfa Holding, коли він обійняв посаду, але незрозуміло, чи він зобов'язаний. Була також певна суперечка про те, чи має він мальтійське громадянство після того, як питання було порушено членом парламенту України. Вощевський заперечував, що він є громадянином Мальти. Компанія з'явилася в "розпуску" в Мальтійському реєстрі компаній у жовтні 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Віце-прем'єр Польщі: ЄС має негайно зайнятися скандалом “Райських паперів”

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив матеріали слідства під назвою "Paradise Papers". Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей та компаній у світі та базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих в результаті витоку інформації. Загалом нове досьє перебільшує за обсягами та насиченості матеріалу "Панамські документи", опубліковані у квітні минулого року. У ньому йдеться про 120 політиків та посадовців з майже 50 країн світу. За даними розслідування, багатії заховали в офшорах майже 8 трильйонів євро. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-