У Раді зареєстрували законопроект про імпічмент президента

У Раді зареєстрували законопроект про імпічмент президента

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проект закону "Про Президента України та порядок припинення його повноважень".

Як повідомляється на сайті парламенту, автором відповідного законопроекту № 7248 є позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко.

Водночас текст законопроекту та пояснювальних документів до нього на сайті Ради поки відсутні.

Разом із тим прес-служба Дерев'янка повідомляє, що метою даного законопроекту є усунення прогалин в чинному законодавстві щодо діяльності Президента.

Як відомо, чинною Конституцією передбачено 4 підстави дострокового припинення повноважень Президента: відставка; неспроможність виконувати свої повноваження за станом здоров'я; усунення з поста в порядку імпічменту; смерть.

При цьому питання про усунення Президента з поста в порядку імпічменту ініціюється більшістю від конституційного складу Верховної Ради. Для проведення розслідування Рада має створити спеціальну тимчасову слідчу комісію. Рішення про усунення Президента з поста в порядку імпічменту приймається парламентом не менш як трьома четвертими від його конституційного складу.

Читайте також: Закон про судову реформу вже на Банковій

Нагадаємо, 21 жовтня мітингувальники під Радою висунули ультиматум Президенту Петру Порошенко щодо внесення у парламент впродовж 5 днів законопроектів про створення Антикорупційного суду та про імпічмент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-