Місцеві вибори: поліція порушила 10 справ, чотири з них - за “гречку”

Місцеві вибори: поліція порушила 10 справ, чотири з них - за “гречку”

Укрінформ
Поліція підбила підсумки місцевих виборів в ОТГ, що відбулися на 1920 виборчих дільницях 29 жовтня.

Як повідомляється на сайті Нацполіції, впродовж дня порушили 10 кримінальних проваджень, з них 4 – за фактом підкупу виборців.

“Усього в рамках цього виборчого процесу до поліції надійшло 207 повідомлень, з яких 136 – у день проведення виборів”, - зазначили правоохоронці.

За даними прес-служби, переважна більшість повідомлень була пов’язана з порушенням ведення передвиборної агітації та підкупом виборців. За кожним із цих фактів поліцією проводиться детальна перевірка.

Відомості стосовно 10 фактів із загальної кількості повідомлень внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Читайте також: Напад на дільницю: поліція перехопила сім авто з озброєними людьми

“З них чотири – за фактами підкупу виборців, ще по 2 – за фактами незаконного використання виборчих бюлетенів, а також умисного знищення або пошкодження майна. Крім того, зафіксовано по одному факту спричинення легких тілесних ушкоджень і перешкоджання законній професійній діяльності журналіста”, - уточнили в поліції.

Найбільш резонансним інцидентом став напад на одну з виборчих дільниць на Дніпропетровщині. Так, близько 18.30 на виборчій дільниці, що розташована в селі Майське Синельниківського району, невідомі особи пошкодили внутрішнє обладнання дільниці, побили вікна та закидали приміщення піротехнічними засобами. Після вчинення цих дій правопорушники на транспортних засобах зникли у невідомому напрямі. Під час нападу два працівника поліції отримали тілесні ушкодження.

Читайте також: Вибори в ОТГ: спостерігачі не помітили порушень, що вплинуть на результати

Після проведення невідкладних заходів правоохоронці затримали групу осіб зі зброєю, ймовірно причетних до нападу на виборчу дільницю. Затриманих доставлено до відділу поліції – для з’ясування усіх обставин.

Наразі вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів передбачених статтями 296 (Хуліганство), 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у зв’язку з проведенням місцевих виборів поліція працює в посиленому режимі. По всій державі безпеку виборців забезпечують понад 4 тисячі поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-