На Донеччині не вистачило бюлетенів

На Донеччині не вистачило бюлетенів

Укрінформ
Для однієї ДВК Андріївської об'єднаної територіальної громади на Донеччині надрукували недостатню кількість бюлетенів.

Про це повідомляють спостерігачі громадянської мережі ОПОРА.

"У селі Андріївка Слов’янського району для трьох округів надрукували недостатню кількість бюлетенів для голосування за кандидатів у депутати. На 3-му окрузі мало бути 115 бюлетенів, на 4-му – 117, на 5-му – 116. Всюди невистачає по одному бюлетеню. Така ж ситуація й з бюлетенями для голосування за кандидатів на посаду голови – мало бути 681, але також бракує одного бюлетеня", - сказано в повідомленні.

Дільнична виборча комісія склала акт про цей інцидент.

Відповідно до частини 6 статті 74 Закону України «Про місцеві вибори», кількість виборчих бюлетенів для голосування визначається відповідними територіальними виборчими комісіями не пізніш як за 12 днів до дня голосування виходячи з кількості виборців, включених до попередніх списків виборців на виборчих дільницях у межах відповідного виборчого округу, з урахуванням резерву виборчих бюлетенів, що становить 0,5 відсотка від кількості виборців на кожній виборчій дільниці у такому виборчому окрузі.

Читайте також: На Чернігівщині поширили "списки підкуплених виборців" з адресами та телефонами

На Чернігівщині ДВК призупиняла роботу на півтори години, щоб надрукувати нові бюлетені, інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Через помилку у виборчих бюлетенях, а саме - відсутність у них прізвища кандидата в депутати по виборчому округу №12 Малодівицької об'єднаної територіальної громади Харченка В. В. - на виборчій дільниці в селі Обичів Прилуцького району Чернігівської області процес голосування було призупинено на 1,5 години.

Мешканців, які віддали свій голос до виявленої помилки, повідомили про можливість підтвердити свій голос, використавши для голосування новий бюлетень.

Також на Вінниччині на одній із ДВК Лука-Мелешківської ОТГ було виявлено, що в бюлетенях не надруковане прізвище одного з кандидатів у депутати - Валентини Бевз від політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина». Процес голосування не зупиняли, було прийнято рішення про передрук бюлетенів, і на 14.30 було отримано нові надруковані бюлетені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-