На Херсонщині скасували голосування в окрузі, де з бюлетенів

На Херсонщині скасували голосування в окрузі, де з бюлетенів "зник" кандидат

Укрінформ
На Херсонщині вибори проходять, в основному, без суттєвих порушень, проте зафіксовано дві конфліктні ситуації.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у неділю координатор довготермінового спостереження від Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області Максим Єлігулашвілі.

"Порушення, в основному, несуттєві. Є дрібні огріхи", - розповів Єлігулашвілі.

Водночас він зазначив, що було зафіксовано дві конфліктні ситуації. "Конфлікти були пов'язані із Софіївською ДВК Станіславської ОТГ Білозерського району. Там в бюлетені ранком недогледіли, що не було одного з кандидатів (у депутати - ред.). А в Костянтинівській ОТГ Горностаївського району замість трьох членів комісії поїхали за місцем перебування лише два, в результаті чого не вистачало необхідної за законом кількості членів комісії", - розповів Єлігулашвілі.

Читайте також: Вибори в одному з округів на Херсонщині можуть визнати недійсними - ОДА

За його словами, по ситуації у Софіївській ДВК була гостра дискусія, в результаті якої прийнято рішення, що "по цьому округу не голосують, а решта всі (округи Станіславської ОТГ - ред.) голосують". А щодо ситуації в Костянтинівській ОТГ, то два члени виборчої комісії повернулися, взяли ще одного члена комісії, і вже у потрібному складі знову поїхали на дільницю за місцем голосування, поінформував координатор довготермінового спостереження.

Як повідомив кореспондентові Укрінформу керівник апарату обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський, станом на 12:00 проголосували трохи менше чверті виборців, які мають право брати участь у цих виборах.

"За даними на 12:00 в Херсонській області на виборах в ОТГ проголосували 22,3% виборців", - сказав Клюцевський.

За його словами, найбільша явка виборців на вказаний час зафіксована у Борозенській сільській ОТГ Великоолександрівського району - майже 30%, а найнижча - у Чулаківській сільській ОТГ Голопристанського району - 18%.

На Херсонщині 29 жовтня 2017 року проходять вибори в 10 об'єднаних територіальних громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-