У ЄС пильно стежитимуть за створенням Антикорупційного суду - Гармс

У ЄС пильно стежитимуть за створенням Антикорупційного суду - Гармс

Укрінформ
Україна досягла помітних успіхів у створенні багатьох антикорупційних інституцій, але у Євросоюзі очікують створення Антикорупційного суду і будуть відстежувати цей процес.

Про це у виступі на щорічній конференції "Київського діалогу" заявила депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Упродовж останніх 12 місяців Україна досягла великих успіхів у сфері боротьби з корупцією: було створено у дуже прозорий спосіб Національне антикорупційне бюро, в Україні є Спеціалізована антикорупційна прокуратура, є закон щодо декларування майна, а також щодо спецконфіскації. Далі ми очікуємо побачити процес створення незалежного Антикорупційного суду", - сказала Гармс.

Вона додала, що рішення про створення Антикорупційного суду можна вважати спільним успіхом громадянського суспільства України та міжнародної спільноти, зокрема групи друзів України в ЄС і США.

Читайте також: Питання створення Антикорупційного суду критично важливе – посол США

Водночас вона зауважила, що від моменту голосування в парламенті відповідного закону про створення Антикорупційного суду і до його повної імплементації треба буде пройти доволі тривалий шлях.

"Ми зараз перебуваємо на етапі роботи над законом. Мені здається дуже добрим те, що європейці прийняли рішення брати активну участь у цьому процесі і відстежувати впровадження абсолютно всіх рішень у боротьбі з корупцією в Україні", - підкреслила Гармс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-