Питання створення Антикорупційного суду критично важливе – посол США

Питання створення Антикорупційного суду критично важливе – посол США

Укрінформ
США і західні партнери України мають на увазі під Антикорупційним судом організацію, яка не залежить від існуючих структур, яка складається із суддів, обраних за допомогою незалежного конкурсного процесу.

Про це заявила в інтерв'ю Цензор.НЕТ посол США в Україні Марі Йованович.

"Ми сподіваємося незабаром побачити й Антикорупційний суд. Про Антикорупційний суд багато говорять. Ми вважаємо це питання дуже важливим, тому що український народ хоче справедливості. Він хоче, щоб його влада була чесною і представляла його гідно", - зазначила посол.

Водночас Йованович пояснила, що США, МВФ і Венеціанська комісія розуміють під Антикорупційним судом: "Багато деталей ще потрібно опрацювати. Але під "Антикорупційним судом" ми, і МВФ, і, думаю, Венеціанська комісія, маємо на увазі орган або організацію, що не залежить від існуючих структур, яка складається із суддів, обраних за допомогою незалежного конкурсного процесу. Суд, в якому народ впевнений, куди будуть обрані чесні люди, високоморальні люди, сміливі, люди, що стали професіоналами. Саме це ми маємо на увазі під Антикорупційним судом".

За словами дипломата, установа Антикорупційного суду дуже важлива, щоб справи, які обнародувано НАБУ і САП, пройшли слухання в реформованій судовій системі.

Читайте також: Порошенко очікує закону про антикорупційний суд до кінця року

"Реформа системи правосуддя і продовження антикорупційної реформи в тому, що стосується цього спеціального суду, а також в інших сферах. Це критично важливо, і цього хоче український народ, а також партнери України. Багато американських компаній працюють в Україні, і ще більше дуже хочуть тут працювати, але поки не наважуються сюди зайти. Усі ці інвестори хочуть, щоб були єдині правила гри; щоб, коли вони прийдуть в Україну, до них ставилися так само, як до українських та інших іноземних компаній. Щоб, якщо виникне діловий спір, існувала система правосуддя, в якій вони будуть впевнені, що якщо вони мають рацію, їх вислухають і справедливість переможе. Я б сказала, що багато із цих питань пов'язані між собою: система правосуддя, система судів, просування антикорупційних зусиль, щоб зарубіжні компанії, та й українські компанії, не відчували потребу обходити систему - заплатити, наприклад, кому-небудь, щоб їм дали ліцензію, або ще щось. У створенні сприятливого бізнес-клімату все взаємопов'язано", - резюмувала Йованович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-