Протест під Радою: за все добре, проти всього поганого

Протест під Радою: за все добре, проти всього поганого

Укрінформ
Укрінформ спробував прислухатися до голосу прихильників «великої політичної реформи»

Записати всіх не вийшло, деякі з учасників акції категорично відмовлялися відповідати. Інші – висловилися.

ПОТРІБНІ РАДИКАЛЬНІ ЗМІНИ

Артур Клищевский, пенсіонер

- Я прихильник руху Саакашвілі, з Гайворона Кіровоградської області. Приїхав на свої гроші, я здаю квартиру – можу собі дозволити. Ми, члени партійної організації, самі утримуємо свою організацію, скидаємось на прапори, на дорогу.

Ось вони сьогодні медичну реформу розглядають. Але це не ключова реформа. Сьогодні потрібні швидкі радикальні зміни в економіці та політиці. Тому ми за скасування недоторканності й антикорупційний суд.

МИ БИЛИСЯ З МЕНТАМИ

Дід Павло (погодився фотографуватися, але прізвища не назвав):

- Ми піднялися 17 жовтня, билися з ментами, пред'явили їм: суд, цей, як його, корупційний... Недоторканність. І нагадайте, що там третє...

БУДУ ТУТ ДО ПЕРЕМОГИ

Іван Зайченко, пенсіонер, Маріуполь:

- Я тут буду до перемоги. Я кожен рік сиджу зо три місяці в Києві, потім повертаюся в Маріуполь, а мене питають: чого ти добився? А тепер приїхав ось за недоторканність, а ще через імпічмент... Ну і Конституційний суд у нас – проблема. Сьогодні наш лідер – Мишко... Приїхав сюди з «Азовом», а назад квиток буде 50%.

ЧОМУ СКЛАДИ ВИБУХНУЛИ? ТОМУ ЩО ВКРАЛИ...

Дмитренко Станіслав і анонім з Полтавщини (так він себе представив):

- Нам хочеться жити в нормальній країні, некорумпованій, щоб усе було добре в армії і для простих людей.

Чому склади вибухнули? - Тому що вкрали на їх збереженні.

У МЕНЕ НЕ ТАКА ПЕНСІЯ, ЯК РАНІШЕ...

Петро Фубін, пенсіонер, Бориспіль:

- У мене ось яка проблема, чому я прийшов протестувати. Забрали щорічне оздоровлення в санаторії. Забрали. Залишили лише інвалідам першої та другої групи, а ми ж – поряд. У мене не така пенсія як раніше, коли курс був 8. Гройсман додав, але не повернув, що раніше було.

МИ ВАС ОБРАЛИ, ЯК У МАСЛІ КУПАЄТЕСЯ

Раїса Долгополова:

- Я живу на Троєщині. 25 років пропрацювала в шкільній їдальні. І скажу вам, мені набридло жити в країні, де злодійство, корупція. Я взагалі оптиміст, хоч росла без батька і матері. Але я хочу, щоб зняли недоторканність. Люди всі повинні бути однакові, щоб медицина всім було по кишені. А тут менти стоять, ходять раз за разом. Чому така неповага до народу? Ми вас обрали, як у маслі купаєтеся. А наші діти, що? Я громадянин, хочу жити в цій країні в чесності... Зараз вип'ю пігулку, тому що заболіла душа.

ПАСИВНІСТЬ – ЦЕ ПОГАНО

Марина Шевченко, художниця:

- Я не прихильниця якоїсь політичної сили. Я прихильниця України. І вважаю, що це важливі питання: і недоторканність, і вибори, і антикорупційний суд. Ось нас лякають війною, що протести неможливі. Ну так що – сидіти на дивані? А у нас є в проекті закінчення війни. Нам не доведеться тягнути сепарів ще й в парламент. Я не знаю, як краще. Але я мирна людина, і вважаю, що мирний протест завжди можливий. Пасивність – це погано.

ІМПІЧМЕНТ – НАЙГОЛОВНІШЕ

Сергій Овчаренко (Суми):

- Ми тут з першого дня. Імпічмент – найголовніше. Я трохи туберкульоз не підхопив від голоду, у мене є бацила, просто не переносник. Буду тут до кінця.

З протестувальниками спілкувалася Лана Самохвалова

Фото Володимира Тарасова і Юлії Овсянникової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-