Рада ухвалила за основу зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для медреформи

Рада ухвалила за основу зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для медреформи

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів.

За відповідне рішення проголосували 234 народних депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, цей законопроект є технічним і передбачає зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для реалізації реформи фінансування системи охорони здоров'я.

Читайте також: Гройсман подякував Раді за голоси для медреформи

За її словами, проект закону містить три новації. Зокрема, вона зауважила, що в разі ухвалення закону буде реалізовано принцип "гроші йдуть за пацієнтом".

Крім того, урядовець розповіла, що законопроектом планується чітко зафіксувати роль державного та місцевих бюджетів у системі фінансування закладів охорони здоров'я, тобто державний бюджет відповідатиме за оплату в закладах, які входять до програми медичних гарантій, а місцеві бюджети - за комунальні медичні заклади.

Також Супрун підкреслила, що законопроект забезпечує перехідний період у зміні системи фінансування медицини за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

"Із 2018 року припцип "гроші йдуть за пацієнтом" запрацює на первинній ланці, протягом 2018-2019 років вторинний і третинний рівні продовжать фінансуватися через державну субвенцію, а з 2020 року медична допомога всіх рівнів перейде на принцип "гроші йдуть за пацієнтом", - відзначила в.о. міністра.

Як повідомляв Укрінформ, парламент 240 голосами ухвалив закон про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-