Президента ПАРЄ обиратимуть увечері - перша спроба провалилася�

Президента ПАРЄ обиратимуть увечері - перша спроба провалилася

Укрінформ
Жоден із двох кандидатів на пост президента Парламентської асамблеї Ради Європи не набрав у першому турі необхідної кількості голосів.

Голосування відбулося у понеділок під час осінньої сесії ПАРЄ, яка проходить 9-13 жовтня у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, кіпріотська депутат Стелла Кіріакідес отримала 126 голосів підтримки, а литовський політик Емануеліс Зінгеріс – 84 з необхідних для перемоги 152 голосів.

Другий раунд голосування призначено на 18:00 за київським часом.

Читайте також: Президента ПАРЄ обирають таємно: кандидатів – двоє

Як повідомляв Укрінформ, попередній голова ПАРЄ іспанський сенатор Педро Аграмунт подав у відставку, нібито за станом здоров’я. Водночас головною причиною відставки стали зв’язки іспанського політика з російськими політичними колами. У березні 2017 року Аграмунт відвідав у складі російської делегації на літаку Міністерства оборони РФ Сирію, не маючи на це мандату, повноважень та дозволу від ПАРЄ. За ініціативи та активної позиції української делегації Аграмунту було оголошено недовіру та відсторонено від виконання обов’язків президента Асамблеї. 

Новообраний президент виконуватиме обов’язки на цьому посту до зимової сесії ПАРЄ, яка відбудеться 22-26 січня 2018 року.

Фото: Council of Europe/ Cathérine Monfils

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-