Україна та Індія поглиблюють політичний діалог

Україна та Індія поглиблюють політичний діалог

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 5-6 жовтня здійснив офіційний візит до Індії, під час якого, зокрема, провів переговори із главою МЗС Сушмою Сварадж. Сторони погодилися із необхідністю суттєвої активізації українсько-індійського політичного діалогу.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У ході переговорів було розглянуто весь спектр питань двосторонніх відносин та широкий комплекс глобальних та регіональних проблем. Сторони погодилися із необхідністю суттєвої активізації українсько-індійського політичного діалогу та у принциповому плані домовилися щодо обміну візитами на найвищому рівні у 2018 році. Окремо було відзначено помітне пожвавлення двостороннього економічного співробітництва та офіційних і ділових контактів у цій сфері", - йдеться у повідомленні.

Підтверджено домовленості щодо проведення чергового засідання Спільної міжурядової комісії по торговельному, економічному, науковому, технічному, промисловому і культурному співробітництву у Києві у листопаді 2017 р.

Клімкін також дав інтерв`ю одній з провідних газет Індії "The Hindu". Він проаналізував сучасний стан та перспективи українсько-індійських відносин на найголовніших напрямках, що становлять взаємний інтерес, а також наголосив на готовності України до подальшої активізації двосторонніх контактів з Індією у всіх ключових сферах.

Окремо було відзначено нові позитивні тенденції у взаєминах між нашими державами. Зокрема, протягом 2016-2017 рр. було зафіксовано рекордну за всю історію дипломатичних відносин між Україною та Індією кількість індійських студентів, які виявили бажання здобувати вищу освіту в українських вищих навчальних закладах - понад 4000 осіб.

Читайте також: Підсумки торгової місії до Індії: Перспективний ринок для України

6 жовтня відбулась зустріч Клімкіна з почесними консулами України у державах регіону Південної Азії. У заході взяли участь почесні консули в Мумбаї (Індія), Непалі та Шрі-Ланці. У ході бесіди міністр наголосив на необхідності подальшої активізації роботи почесних консульських установ України, передусім, у плані захисту на території їхніх консульських округів інтересів та прав українських юридичних та фізичних осіб.

Були поставлені конкретні завдання кожному з почесних консулів щодо сприяння просуванню на ринки південноазійських країн української експортної продукції, започаткуванню спільних економічних проектів, розвитку культурно-гуманітарних контактів, популяризації іміджу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-