Після підписання закону про Донбас має бути указ про застосування армії - Турчинов

Після підписання закону про Донбас має бути указ про застосування армії - Турчинов

Укрінформ
У разі ухвалення Верховною Радою законопроекту щодо забезпечення держсуверенітету на Донбасі наступним кроком Президента має стати указ про застосування Збройних сил для визволення окупованих територій.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання журналістів про можливі кроки влади після ухвалення як закону проекту №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент разом з підписанням цього закону має підписати указ щодо застосування Збройних сил України для захисту України і для визволення окупованих територій. Тому це має бути перший важливий крок", - сказав Турчинов.

Він зауважив, що президентський законопроект передбачає побудову військової вертикалі, коли об'єднаний штаб Збройних сил буде координувати діяльність усіх сил і структур.

Читайте також: Усі санкції проти Росії прив'язані до "Мінська" – секретар РНБО

"Також він (штаб - ред.) буде координувати діяльність цивільно-військових і військових адміністрацій у випадку, коли вони будуть створені. Тобто, всі завдання щодо захисту країни, щодо боротьби з ворогом, з диверсантами, з терористами - це буде сконцентровано у військовій вертикалі. Побудова такої вертикалі - також одне із завдань, яке буде реалізовано з підписанням закону", - наголосив Турчинов.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні у четвер народні депутати розпочали розгляд президентського законопроекту № 7163, але через блокування трибуни і президії розгляд не було завершено, і спікер закрив засідання парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-