Раді рекомендують подати на доопрацювання порядок самоврядування на Донбасі

Раді рекомендують подати на доопрацювання порядок самоврядування на Донбасі

Укрінформ
Комітет з питань нацбезпеки та оборони рекомендує Верховній Раді направити на доопрацювання президентський законопроект "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей". 

Відповідне рішення ухвалене на засіданні комітету у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

У комітеті також не підтримали альтернативний законопроект, який був зареєстрований сьогодні депутатом Юрієм Левченком, щодо порядку самоврядування на Донбасі.

"Внести зміну до закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., №45, ст. 2043), виклавши статтю 1 в такій редакції: "Стаття 1. Згідно з цим Законом тимчасово, на строк, що закінчується через один рік з дня набрання чинності Законом України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України", - йдеться у тексті законопроекту.

Читайте також: Франція та Німеччина - “за” продовження особливого статусу ОРДЛО

Зазначається, що це робиться, у тому числі, в рамках прагнення до відновлення територіальної цілісності України та створення необхідних умов для продовження процесу мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН. Крім того, таке рішення приймається "задля подальшої консолідації міжнародної підтримки" України у процесі мирного врегулювання, а також "створюючи необхідні умови для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей миротворчої операції ООН".

Як відомо, закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" був ухвалений у 2014 році. Між тим, діяла лише стаття 1 цього закону, де йшлося про запровадження на три роки особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Інші статті цього закону діють "з дня набуття повноважень органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, обраними на позачергових виборах, проведених відповідно до Конституції України, цього та інших законів України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-