Турчинов розповів раднику Трампа про створення “захисного ІТ-контура”

Турчинов розповів раднику Трампа про створення “захисного ІТ-контура”

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов обговорив із спеціальним помічником президента США з питань кібербезпеки Джошем Стайнманом двосторонню співпрацю у цій сфері.

Про це повідомляє прес-служба РНБО України.

“Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч зі спеціальним помічником президента США з питань кібербезпеки Джошем Стайнманом. Під час зустрічі сторони обговорили питання українсько-американської співпраці в сфері кібербезпеки”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на зустрічі Турчинов підкреслив, що Росія вже четвертий рік веде проти України гібридну війну, одним з елементів якої є кіберагресія.

“Україна витримала декілька потужних кібератак, які заподіяли достатньо великої шкоди. Збитки, яких завдано нашій державі, оцінюються в десятки мільйонів доларів”, - сказав він.

Посадовець повідомив, що для забезпечення системної протидії кіберзагрозі РНБО ухвалила Стратегію кібербезпеки. З метою координації структур, які відповідають за різні аспекти цієї проблематики, при Раді створено Національний координаційний центр кібербезпеки.

Окрім того, за його словами, “розгортається національна телекомунікаційна мережа та створюється захисний ІТ-контур, який має захистити державні інформаційні ресурси та об'єкти критичної інфраструктури”.

Співрозмовники також обговорили заходи, яких вжила Україна до захисту свого кіберпростору, зокрема заборону деяких програмних продуктів, соціальних мереж та інформаційних ресурсів РФ.

У свою чергу Стайнман наголосив, що президент США Дональд Трамп вважає кібербезпеку надзвичайно важливою і цінує нинішній рівень співпраці між нашими країнами.

“Україна має безпосередній досвід протистояння гібридній агресії, і США зацікавлені в його аналізі та вивченні”, - сказав представник президента, додавши, що “коли є добрі друзі, то й вороги не страшні”.

Зі свого боку Турчинов наголосив, що Україна і США, об'єднавши зусилля, можуть ефективно протидіяти будь-яким кіберзагрозам.

фото: прес-служба РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-