Росія заплатила серйозну ціну за силові дії в Україні - Теффт

Росія заплатила серйозну ціну за силові дії в Україні - Теффт

Укрінформ
Незважаючи на те, що запроваджені США проти РФ санкції не викликали кардинальної зміни ситуації, Росія заплатила серйозну ціну за силові дії відносно України.

Про це заявив колишній посол США в Росії Джон Теффт в інтерв'ю російському виданню "Коммерсант".

Відповідаючи на запитання, чи мали ефект запроваджені США санкції відносно Росії, дипломат сказав: "Гадаю, що так, і президент Росії, як і ряд інших офіційних представників РФ, це визнавали. Але чи призвели ці санкції до кардинальної зміни ситуації на Україні? Очевидно, ні. Проте я вважаю, що Росія заплатила серйозну ціну за свої силові дії відносно України".

Теффт відзначив, що насамперед це позначилося на доступі РФ до фінансових ринків, і порадив запитати про це у російських бізнесменів, які безпосередньо стикаються з цими проблемами.

Читайте також: Новий посол США в Росії налаштований на розв'язання кризи в Україні

Коментуючи можливість зняття санкцій з Росії, дипломат відзначив, що нинішня адміністрація США в цьому питанні дотримується тих самих поглядів, що і попередня.

"Якщо ми зможемо досягти прогресу на Донбасі, то ми будемо готові скасувати частину санкцій. Але поки що ми навіть не наблизилися до цієї мети, відтак серйозної розмови на тему полегшення санкцій не було", - сказав екс-посол.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-