"Чорна бухгалтерія ПР": екс-нардепу повідомили про підозру

Укрінформ
Генпрокуратурою повідомлено про підозру колишньому народному депутату України та помічнику народного депутата, причетним до «чорної бухгалтерії».

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою В.Януковича та інших осіб у створенні злочинної організації та керівництві нею; за фактом надання у період часу з 01.03.2007 по 28.12.2012 неправомірної вигоди народним депутатам України, членам Кабінету Міністрів України та іншим службовим особам, які займали відповідальне та особливо відповідальне становище в особливо великому розмірі, а також за фактами незаконного збагачення та одержання хабарів в особливо великому розмірі протягом другої половини 2011-2012 років народними депутатами України та іншими службовими особами, які займали особливо відповідальне становище, від членів та представників політичної партії "Партія Регіонів", за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 369 КК України (у редакції від 05.04.2001), ч. 5 ст. 369 КК України (у редакції від 07.04.2011), ч. 3 ст. 368-2 КК України (у редакції від 07.04. 2011) та за ознаками інших кримінальних правопорушень", - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Читайте також: Манафорт і "чорна бухгалтерія" ПР: у НАБУ і САП пояснили, що це - не їхня справа

Як зазначили у ГПУ, в ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність колишнього народного депутата України та помічника народного депутата України із членів політичної партії "Партія Регіонів" до діяльності у складі злочинної організації під керівництвом колишнього Президента України В. Януковича, здійснення ними функцій із обліку та видачі готівки в іноземній валюті, власного незаконного збагачення, а також давання хабарів високопосадовцям та іншим державним чиновникам.

За даними фактами вказаним особам повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 369 КК України (у редакції від 05.04. 2001); ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 369 КК України (у редакції від 07.04. 2011); ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368-2 КК України (у редакції від 07.04. 2011).

У ході спільних слідчих дій, проведених слідчими Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України, під час проведення обшуків за місцем реєстрації та проживання фігурантів та інших осіб, що можуть бути причетні до вчинення вищевказаних злочинів, виявлено та вилучено цінності, комп'ютерну техніку, документи, що містять відомості, які можуть бути використані як доказ фактів та обставин, що встановлюються під час вказаного кримінального провадження.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців зазначених злочинів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-