За події в Калинівці мають відповідати керівники Генштабу - Турчинов

За події в Калинівці мають відповідати керівники Генштабу - Турчинов

Оновлено
Укрінформ
Пожежа у Калинівці - це найбільший удар по обороноздатності країни з початку війни, і за події в Калинівці мають відповідати найвищі посадовці, включно з керівниками Генерального штабу Збройних сил України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов на форумі приватних підприємств оборонної промисловості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це колосальна проблема, яку ми сьогодні маємо. Я буду говорити відверто... Україні нанесено найбільший удар по нашій обороноздатності з початку війни. І для мене принципово, і саме так я поставив питання під час засідання Воєнного кабінету, що це відповідальність нестимуть починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону країни", - сказав Турчинов. 

Читайте також: Поїзди Укрзалізниці продовжують подавати воду на пожежі до Калинівки

Він зауважив, що ситуацією у Калинівці "ми продемонстрували, що не здатні захистити наші стратегічні арсенали, і тому постає питання щодо якості захисту нашої країни". 

За словами секретаря РНБО, проблеми будуть доти, доки не будуть відповідати найвищі посадовці. "Ми будемо постійно рахувати наші втрати і наші збитки", - сказав Турчинов.

Він зауважив, що треба мати мужність відповідати за такі провали. 

Як повідомлялося, увечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл евакуйовано близько 30 тисяч людей.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу (диверсія). 

Станом на ранок 28 вересня на території військового складу спостерігалася поодинока детонація боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-