Порошенко вимагає притягнути до відповідальності винних у трагедії під Калинівкою

Порошенко вимагає притягнути до відповідальності винних у трагедії під Калинівкою

Фото, відео
Укрінформ
На воєнному кабінеті РНБО Президент України Петро Порошенко звернувся до керівників Генеральної прокуратури, СБУ та Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії.

Про це йдеться у дописі на сторінці Глави держави у Facebook.

"Ми маємо навчитися захищати наші стратегічні об’єкти від диверсійних груп. Якщо є інші версії, значить будемо притягати до відповідальності тих, хто винен за іншими версіями. Ще вранці дав наказ посилити оборону і охорону стратегічних об’єктів силами Збройних Сил. Ми далі миритися з цими подіями не можемо!", - наголосив Президент.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: заборону польотів продовжили до жовтня

Він також закликав усіх ретельно підготуватися до засідання РНБО, щоб були вжиті вичерпні заходи в найкоротші терміни, аби не допустити повторення трагедії.

Читайте також: Вибухи на військових складах: від 3 до 188 тисяч тонн снарядів

Нагадаємо: у Калинівці 26 вересня на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський та повітряний рух у радіусі 50 кілометрів від Калинівки. Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, інтенсивність вибухів на складах озброєння в Калинівці значно знизилася, тож сапери розпочали розчищення території.

Фото Миколи Лазаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-