Порошенко скликає Воєнний кабінет РНБО

Порошенко скликає Воєнний кабінет РНБО

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко скликає Воєнний кабінет за участю Прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та ДСНС у зв’язку з вибухами на складах у Калинівці.

Про це глава держави написав на сторінці у Facebook.

"Прийняв рішення скликати військовий кабінет за участю прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці", - написав Порошенко.

Президент також повідомив, що, отримавши доповідь начальника Генштабу та голови СБУ, одразу доручив їм вилетіти на Вінничину.

"Також протягом ночі отримував інформацію штабу з ліквідації аварії, від прем'єр-міністра та міністра оборони. Хочу відзначити ефективні дії центральної та місцевої влади під час евакуації населення. Окремо хочу подякувати всім волонтерам, які допомагають рятувати людей", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігаються пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський та повітряний рух у радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Читайте також: Генштаб спростовує наявність хімзброї на складах у Калинівці

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, інтенсивність вибухів на складах озброєння в Калинівці значно знизилася, тож сапери розпочали розчищення території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-