Санкції проти Росії ефективніші за миротворців ООН - нардеп

Санкції проти Росії ефективніші за миротворців ООН - нардеп

Укрінформ
Народний депутат Антон Геращенко вважає, що посилення економічних санкцій проти Росії - більш ефективний шлях до вирішення конфлікту на сході України, ніж введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Єдиний на сьогодні найбільш ефективний варіант - це посилення економічних і дипломатичних санкцій проти РФ як Україною, так і нашими партнерами, ЄС, США, Канадою та Японією. Через економічні санкції економіка Росії несе величезні збитки, вони вже вимірюються сотнями мільярдів доларів, і це виснажує російську економіку...", - сказав Геращенко.

За його словами, допомога міжнародних організацій у врегулюванні конфлікту мала позитивні сторони в історії, однак існують і негативні.

"Примирення з допомогою міжнародних організацій, таких як ООН. Були позитивні варіанти примирення, наприклад в Індонезії... Є і негативні варіанти, коли за участі миротворців ООН, наприклад, на Кіпрі вже 45 років не можуть вирішити питання об'єднання Північного Кіпру, який був захоплений турецькими військами. Є варіант, коли миротворча місія ООН з одного боку, здавалося б, потрібна для примирення Грузії і Абхазії, але оскільки миротворцями є російська армія, то Абхазія фактично стала російською провінцією. Нам не потрібен абхазький сценарій примирення, коли Росія буде пропонувати, щоб російські війська окупували цю територію", - додав нардеп.

Читайте також: Клімкін назвав російську резолюцію щодо миротворців "шизофренічною"

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна внесе проект резолюції про миротворчу місію ООН на Донбасі після узгодження позицій з міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-