Канада вивчає позицію України щодо миротворців на Донбасі – посол

Канада вивчає позицію України щодо миротворців на Донбасі – посол

Укрінформ
Переговори Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та Президента України Петра Порошенка у Торонто були дуже успішними.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол Канади в Україні Роман Ващук.

«Ми безумовно задоволені результатами перемовин глав держав. Я думаю, ми отримали навіть трохи більше, ніж очікували», - сказав Ващук.

За його словами, Канаді було дуже цікаво краще зрозуміти аргументи України щодо можливого розміщення миротворців ООН на Донбасі. «Під час дискусії постало питання про те, як ми можемо допомогти Україні осмислити роль миротворців ООН і самим подумати, як докластися до цієї справи», - зазначив дипломат.

Він додав, що Канада наразі не виробила позиції з цього питання і чекала, «поки своє бачення висловить Україна». «Тема миротворців була серед основних під час перемовин. <...> Раніше ми над цим не дуже задумувалися, але тепер отримали імпульс переосмислити», - зазначив посол.

Читайте також: Порошенко закликав канадський бізнес інвестувати в Україну

За його словами, Канада також прагнула «підтвердити партнерство й обговорити практичні кроки щодо активізації вільної торгівлі».

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зустрілися цими вихідними у Торонто, де обговорили цілий ряд актуальних питань двосторонньої співпраці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-