Порошенко з Трампом чудово розуміють один одного - посол Чалий

Порошенко з Трампом чудово розуміють один одного - посол Чалий

Укрінформ
Зустріч президентів України і США у четвер засвідчила, що лідери обох країн мають повне розуміння один одного та усвідомлюють, як реагувати на виклики у сфері безпеки.

Таку думку висловив за результатами переговорів у Нью-Йорку посол України в США Валерій Чалий, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Під час сьогоднішньої зустрічі я побачив, як встановився контакт між двома лідерами країн. Вони розуміють один одного, вони розуміють, як треба реагувати на виклики безпеці у світі і в Європі зокрема", - зауважив український дипломат.

Читайте також: Порошенко про зустріч з Трампом: Ми відчули справжнє плече друга

Він наголосив, що це були, по суті, повноформатні переговори, повноцінні за часом, що "дало можливість обговорити всі важливі питання нашого двостороннього порядку денного".

Посол нагадав, що нинішня зустріч Петра Порошенка й Дональда Трампа – вже друга за останні три місяці. До того ж, за цей період відбулися візити міністра оборони і міністра енергетики Сполучених Штатів в Україну.

"Це свідчить про поглиблення стратегічного партнерства і про діалог, який триває на найвищому рівні", - пояснив Чалий.

Читайте також: Трамп: Після останньої зустрічі з Порошенком ми досягли значного прогресу

У цьому зв'язку він також зауважив, що за останні сім місяців товарообіг між США і Україною збільшився у два з половиною рази.

"Це демонструє, що при політичній волі у двосторонній взаємодії можна досягати величезних успіхів", - зазначив посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-