Україна вітає зусилля генсека ООН щодо реформування Організації – Порошенко

Україна вітає зусилля генсека ООН щодо реформування Організації – Порошенко

Укрінформ
Україна вітає зусилля генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо реформування Організації.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи під час загальних дебатів 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє прес-служба глави держави.

«Україна завжди виступала за необхідність реформування ООН з тим, щоб Організація відповідала вчасно та адекватно на більшість невідкладних глобальних викликів. У цьому зв’язку ми вітаємо зусилля, які генеральний секретар з першого дня свого обрання докладає для розробки і реалізації повноцінного та всеохоплюючого порядку денного реформування ООН», - заявив Порошенко.

Глава держави наголосив, що «чимало має бути зроблено, щоб втілити в реальність наше спільне бачення світу – мирного, процвітаючого та рівного, але виток насильства продовжує зачіпати все більше і більше країн та регіонів».

Він зазначив, що транснаціональний тероризм, використання сили в міжнародних відносинах, розповсюдження зброї масового знищення, криза біженців, бідність, порушення прав людини та вразливість довкілля - лише декілька з тих викликів, які стоять перед світом.

«Масштаб викликів вимагає нашої рішучої та спільної відповіді. Час діяти, і ми маємо дуже вузьке вікно можливостей, щоб уникнути сповзання в безповоротний хаос. Організація Об’єднаних Націй має бути на вістрі цього процесу», - підкреслив Президент.

Читайте також: Генсек ООН нагадує, що миротворці не замінять дипломатії

Глава Української держави привітав та підтримав ініціативу Сполучених Штатів щодо просування ефективної і цілеспрямованої реформи Об’єднаних Націй. «Всеохоплююча реформа Ради безпеки давно уже назріла», - сказав Петро та висловив сподівання, що 72-а сесія Генеральної асамблеї сповістить про новий етап у міжурядових переговорах стосовно програми реформи Ради безпеки.

Президент також привітав віце-прем'єра, міністра закордонних справ Словаччини Мирослава Лайчака з обранням президентом 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН та висловив повну підтримку усім пріоритетам, які були ним визначені на наступну сесію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-