Порошенко відповів на заклик Трампа про повагу до суверенітету всіх країн

Порошенко відповів на заклик Трампа про повагу до суверенітету всіх країн

Укрінформ
Заклик президента США з високої трибуни в ООН до поваги державних кордонів та захисту суверенітету країн, як ніколи є своєчасним та вкрай актуальним для України.

На цьому наголосив у середу під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Петро Порошенко, передає власний кореспондент Укрінформу."Дозвольте скористатися з цієї нагоди та чітко заявити, що ми, в Україні, не можемо не погодитися із закликом поважати та гарантувати суверенітет у глобальному вимірі", - заявив президент.

Він підкреслив, що на сторожі цього принципу мали стояти п’ять постійних членів Ради Безпеки в ім’я сталого миру та безпеки. "Це саме той принцип, який так безцеремонно порушила проти моєї держави одна країна з цієї п’ятірки. Це саме той принцип, який ми маємо повернути всіма засобами та інструментами, що є в наших руках", - підкреслив Порошенко. За його словами, Україна – саме те місце "для інвестування в цю благородну справу в ім’я сталого миру та безпеки". І за це мільйони українців боряться з початку російської агресії в 2014 році в Криму і на Донбасі. 

"Трирічна війна з Росією – це 10 тисяч вбитих, 7% окупованої української території, 20% української економіки – захопленої, знищеної чи просто вкраденої", - зауважив Президент України.

Однак, найбільш страшним у цій ситуації, за його словами, є те, що Кремль свідомо обрав тактику посилення людських страждань.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп, відкриваючи у вівторок загальнополітичні дебати високого рівня на 72-й сесії ГА ООН звернув увагу на необхідність поваги до суверенітету України.

Читайте також: Президент запросив в Україну оціночну місію ООН з питань миротворців

"Необхідно огороджувати свої країни, їх інтереси і майбутнє, необхідно відкидати загрози суверенітету, починаючи від України, й до Південно-Китайського моря. Ми повинні відстоювати повагу до кордонів та повагу до культури, а також мирну взаємодію", - заявив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-