Президент запросив в Україну оціночну місію ООН з питань миротворців

Президент запросив в Україну оціночну місію ООН з питань миротворців

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підтвердив запрошення генсеку ООН направити технічну оціночну місію в Україну, на основі оцінок якої мають бути розроблені та представлені на розгляд Радбезу ООН можливі варіанти політичної та безпекової присутності ООН на Донбасі.

Про це Глава держави заявив під час відкритих дебатів високого рівня Ради Безпеки ООН "Реформи в сфері миротворчості ООН: імплементація та подальші кроки", повідомляє  кореспондент Укрінформу.

“Дозвольте мені також підтвердити запрошення генеральному секретареві задіяти свої статутні повноваження та направити технічну оціночну місію в Україну. На основі оцінок цієї місії мають бути розроблені та представлені Раді Безпеки ООН для подальшого розгляду можливі варіанти політичної та безпекової присутності ООН на Донбасі”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко показав паспорти бійців РФ: Мантра "нас там немає" не витримує критики

Президент висловив сподівання, що така місія "проаналізує та оцінить всю ситуацію на місці".

“Розгортання миротворчої операції ООН має радше відновити справедливість, ніж заморозити конфлікт та зацементувати окупацію. Справедливим було б відновити суверенітет України над усією її територією. Справедливим було б гарантувати те, що ніхто не зможе забрати в України свободу. У процесі визначення параметрів місії мають дотримуватися всі принципи миротворчості ООН. І ми наполягатимемо на цьому протягом усього переговорного процесу, скільки б він не тривав”, - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-