Дуда: В Україні та Грузії порушено принципи ООН - недоторканність кордонів

Дуда: В Україні та Грузії порушено принципи ООН - недоторканність кордонів

Укрінформ
Польща закликає міжнародне співтовариство не визнавати доконаними факти того, що в Україні та Грузії було здійснено в результаті збройної агресії.

У цих країнах відбулося фундаментальне порушення принципів ООН - недоторканість кордонів і поваги до суверенітету, заявив під час 72-ї Генасамблеї ООН в Нью-Йорку президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Польща рішуче закликає міжнародну спільноту не визнавати фактичного стану, який виник в результаті агресивної політики (Росії, - ред.). Польща хоче приєднатися до формування міжнародного ладу, що спиратиметься на принципи політичної суверенності та територіальної цілісності”,- заявив Дуда.

Читайте також: Грібаускайте в ООН: Росія шантажує та залякує Україну

Він підкреслив, що упродовж 10-ти років у Грузії та трьох років в Україні світ є свідком порушень фундаментальних принципів ООН, зокрема, “недоторканості кордонів, поваги до суверенітету і відмови від військової сили для вирішення конфліктів”.

“На нашу думку, безумовна повага до міжнародного права є абсолютною підставою для стабільного, передбачуваного і мирного формування відносин між країнами та забезпечення врівноваженого розвитку”,- зазначив президент Польщі.

Читайте також: Запад-2017: польський та естонський прем’єри обговорили загрози

Дуда наголосив, що Польща, як непостійний член Радбезу ООН в 2018-2019 роках, наполягатиме, аби усі суперечки і конфлікти розв'язувалися за принципом “мирного вирішення”.

“Ми (Польща) йдемо до Радбезу з цінностями, які для мого народу особливо важливі. Насамперед, йдеться про повагу до непорушного права кожного народу до суверенності та свободи. Ми йдемо до Радбезу з переконанням, що міжнародне право є єдиним ефективним механізмом збереження мирних відносин між народами. Свобода є синонімом миру, а поневолення - джерелом війни”, - підкреслив польський лідер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-