Трамп в ООН закликав поважати суверенітет України

Трамп в ООН закликав поважати суверенітет України

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп виступив із закликом до ООН припинити загрози суверенітету держав у світі та відстоювати повагу до державних кордонів, згадавши при цьому ситуацію в Україні, яка потерпає від російської агресії.

Про це він заявив під час промови на відкритті загальнополітичних дебатів в рамках 72 сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Необхідно огороджувати свої країни, їх інтереси і майбутнє, необхідно відкидати загрози суверенітету, починаючи від України, й до Південно-Китайського моря. Ми повинні відстоювати повагу до кордонів та повагу до культури, а також мирну взаємодію", - заявив американський лідер.

У цьому зв'язку він звернувся до лідерів держав, представлених на Генасамблеї, виконувати свої зобов'язання перед своїми народами.

Читайте також: Сенат США схвалив виділення $500 млн та летальну зброю для України

"Як і задумували засновники Об'єднаних Націй, потрібно діяти спільно, боротися з тими, хто загрожує нам хаосом, безладами й терором", - підкреслив Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку стартували загальнополітичні дебати за участю глав держав та урядів понад 120 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-