Судова реформа: депутати розглянули 1110 поправок і пішли на перерву

Судова реформа: депутати розглянули 1110 поправок і пішли на перерву

Укрінформ
Народні депутати розглянули 1110 з 4383 поправок до законопроекту "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів", який входить до пакету судової реформи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під час розгляду 19 вересня депутати не підтримали жодну з поправок, які також не були підтримані профільним комітетом. При голосуванні "за" було менше сотні народних обранців. Більше половини робочих місць у сесійній залі - порожні.

Зокрема, депутати не підтримали відхилену Комітетом з питань правової політики та правосуддя правку Олени Сотник №1084 щодо процедури касації, передбаченої у Господарському процесуальному Кодексі. Сотник пропонувала передбачити, що якщо суддя-доповідач дійде висновку, що подана касаційна скарга є обгрунтованою, він відкриває провадження, про що постановляє відповідну ухвалу, а в разі якщо суддя-доповідач дійде висновку, що така скарга є необгрунтованою, вирішення питання про відкриття провадження має здійснюватися постійною колегією суддів, до складу якої входить суддя-доповідач.

Цю правку підтримали лише 48 нардепів з мінімально необхідних 226 голосів, тому вона вважається відхиленою.

На 14.15 нардепи дійшли до 1110 поправки, і голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове засідання. Вечірнє розпочнеться о 16.00.

Читайте також: Рада сьогодні не ухвалила ще жодної поправки до судової реформи

Як повідомлялося, народні депутати 7 вересня розпочали розгляд законопроекту №6232, яким передбачається внесення змін до Господарського, Цивільного процесуальних кодексів, Кодексу адміністративного та інших законодавчих актів. Протягом двох днів було розглянуто 662 поправки із 4383-х.

Тиждень з 11 до 15 вересня був непленарним, тож 19 вересня парламентарії продовжили розгляд законопроекту у другому читанні.

Згідно з регламентом Верховної Ради, розгляд одного законопроекту може тривати довше, ніж одне засідання, але не може перериватися розглядом інших питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-