Парубій назвав “дедлайн” прийняття пенсійної реформи

Парубій назвав “дедлайн” прийняття пенсійної реформи

Укрінформ
Верховна Рада зобов'язана ухвалити пенсійну реформу до 1 жовтня.

Про це у вівторок, 19 вересня, заявив Голова ВР Андрій Парубій, повідомляє "Еспресо.TV".

"Це питання не тільки наших зобов'язань перед МВФ, це зобов'язання перед українськими пенсіонерами. Ми хочемо, щоб український пенсіонер отримав підвищення пенсії вже з 1 жовтня", - наголосив Парубій.

За його словами, відразу після ухвалення судової реформи парламент перейде до розгляду пенсійної - вже у четвер він пропонуватиме працювати над поправками, яких загалом 2150.

У цьому зв'язку спікер висловив думку, що дехто з авторів поправок свідомо затягує час реформ. "Коли хтось хоче цьому завадити, то це політика, а не державний інтерес", - заявив Парубій.

Читайте також: Ложкін сказав, після якої реформи слід очікувати на новий транш від МВФ

Відповідно до проекту пенсійної реформи процес осучаснення пенсій має завершитися у 2021 році. Підвищувати пенсійний вік для громадян України наразі не планується, натомість уряд збільшує вимоги до страхового стажу.

Люди, які не мають необхідного стажу і виходитимуть на пенсію протягом найближчих трьох років, зможуть отримувати держдопомогу на рівні прожиткового мінімуму (1762 грн на сьогодні).

Максимальна пенсія після ухвалення законопроекту про пенсійну реформу залишиться на рівні 10 740 грн.

Раніше постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман наголосив, що запровадження пенсійної реформи є однією з передумов - поряд із заходами з пожвавлення приватизації та забезпеченням конкретних результатів у боротьбі з корупцією - для четвертого перегляду Радою виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду програми для України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF).

Як відомо, п'ятий транш МВФ Україні на суму 1,9 млрд дол. був запланований на червень-липень. Проте його надання було відтерміноване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-