Миротворці ООН на Донбасі: РФ хоче

Миротворці ООН на Донбасі: РФ хоче "заморозити" порушення - МЗС Британії

Укрінформ
Небезпека російської пропозиції щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі полягає у бажанні Росії заморозити допущені нею порушення міжнародного права.

Про це на 14-му щорічному міжнародному форумі «Ялтинська європейська стратегія» (YES), що проходить у Мистецькому арсеналі, заявив державний секретар у справах Європи та Америки Міністерства закордонних справ Великої Британії Алан Дункан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Небезпека будь-якого плану, який іде з Росії через ООН, не в тому, що вони намагатимуться повернути міжнародне право, а в тому, що вони заморозять усі порушення міжнародного права, які вони здійснили», - сказав Дункан.

Він зауважив, що Росія «не з тієї ноги» підійшла до України стосовно розгортання сил ООН на Донбасі. 

«Дуже важливо тут не потрапити в якусь пастку, хоча насправді пропозицію зроблено так, що вона спокушає більше, ніж мала б. Тому ми повинні дуже обережно підходити до цього, щоб нас не ввели в оману, що ООН заморозить проблему, яку ми маємо вирішити», - наголосив Дункан.

Він зазначив, що наразі в Нью-Йорку «дуже багато чого відбувається» стосовно обговорення питання миротворців, тому він не хоче категорично висловлюватися в той момент, коли ще обговорюються деталі.

ї

Читайте також: Меркель: "Миротворчі" ідеї Путіна – не підстава знімати санкції з Росії

«Але у нас не повинно бути ніякої пелени на очах - саме з таким настроєм ми маємо вступати в дискусію щодо миротворців», - переконаний британський міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-