РФ готувала гібридний наступ на Європу, але Майдан змусив до фальстарту - Порошенко

РФ готувала гібридний наступ на Європу, але Майдан змусив до фальстарту - Порошенко

Укрінформ
До початку гібридного наступу Росії на Європу потрібно було ще кілька років, однак Революція гідності в Україні змусила Росію до фальстарту.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у п'ятницю під час відкриття пленарних засідань 14-го щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES), інформує прес-служба Глави держави.

"Кремль ще не був повністю готовим до гібридного наступу на Європу. Йому не вистачало ще кілька років, щоб підготуватися і діяти напевно. Майдан в Україні змусив Росію до фальстарту. І це сплутало їй усі карти", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що Україна для Росії є не просто частиною колишньої імперії, а символом. 

"Це (Україна - ред.) – невід’ємний елемент імперської величі, без якої Кремль цю імперію просто не може уявити. Це – наш Єрусалим” (слова московського патріарха Кирила). Тому Путіну довелося піти ва-банк, "зірвати маски" і показати всьому світові своє справжнє хиже обличчя", - сказав Президент. 

Порошенко вказав, що, на жаль, в цій ситуації "жодний нейтралітет, жодна позаблоковість не допомогли б Україні". "Тепер вже зрозуміло, що це казки, якими агресор заколисує свою потенційну жертву. Не допомогли і гарантії безпеки за Будапештським меморандумом", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-