Для України важливо не заспокоюватися на досягнутому - Ліптон

Для України важливо не заспокоюватися на досягнутому - Ліптон

Укрінформ
Для України важливо не заспокоюватися на досягнутому, а просуватися вперед.

На цьому наголосив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон в інтерв`ю "Економічній правді".

Він зазначив, що метою його візиту в Україну зараз є ознайомлення з економічною ситуацією в Україні та прогресом реформ. "Я приїхав сюди в той час, коли ми готуємо черговий випуск Світового економічного прогнозу - нашої нової оцінки світової економіки. Це так само зараз дуже актуально для України. Ми також обговорили прогрес програми реформ, підтриманої МВФ. В цій програмі сталися деякі затримки. У той же час для України зараз є вкрай важливий момент для просування вперед програми реформ", - зауважив представник МВФ.

За його словами, в Україні відбувається вдосконалення управління державними підприємствами, земельна реформа, триває очищення банківської системи. "Якщо по всіх цих напрямках просунутися вперед, включаючи виконання зобов'язань щодо створення антикорупційного суду, Україна матиме хороші перспективи для швидшого зростання економіки та для того, щоб побачити такі стандарти життя, що наближаються до рівня життя у розвинених країнах", - сказав Ліптон.

Читайте також: МВФ має переконатися у прогресі реформ в Україні - Ліптон

Водночас він зауважив, що Україна "пасе задніх" у процесі конвергенції, якщо порівняти її з багатьма її сусідами. "Важливо не заспокоюватися на досягнутому. Мовляв, вже є позитивне зростання та глобальне відновлення полегшує роботу. Україна має просуватися вперед, щоб покращити ситуацію на майбутнє", - переконаний перший заступник голови МВФ.

За словами Ліптона, основна увага цього перегляду програми — це пенсійна реформа і заходи щодо прискорення приватизації та забезпечення конкретних результатів у боротьбі з корупцією. Крім того, не менш важливо, щоб фіскальна та енергетична політика залишалася відповідною програмним зобов’язанням, наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-