Глава ЄП у доповіді про загрози для європейської спільноти

Глава ЄП у доповіді про загрози для європейської спільноти "забув" про Росію

Укрінформ
У доповіді президента Європарламенту Антоніо Таяні, присвяченій актуальним проблемам безпеки, викликам та загрозам для Спільноти, не згадано про війну Росії проти України та гібридну війну Кремля проти всієї Європи.

Перший у новому політичному сезоні виступ глави законодавчого органу ЄС відбувся у вівторок у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Європа буде лише демократичною або припинить своє існування. Парламент є серцем, яке б’ється за демократію та забезпечує демократичну легітимність Євросоюзу", - наголосив президент законодавчого органу ЄС.

Серед загроз для європейської спільноти Таяні відзначив тероризм, нелегальну міграцію, безробіття, кліматичні зміни та Brexit.

"Це все є адекватними і об’єктивними позиціями. Всі ризики визначені чітко та політично коректно. Але тут немає згадки про агресивний режим у Кремлі. Ми всі тут усвідомлюємо, що саме Путін провокує все це, щоб нас знищити", - заявив європейський дипломат, який побажав, щоб його ім’я не оприлюднювалося.

Читайте також: Європарламент ухвалив "запобіжник" газовому шантажу Кремля

Як повідомлялося, у середу, 13 вересня, зі стратегічною доповіддю про стан та перспективи Євросоюзу у Європарламенті виступить президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Фото: European External Action Service Follow/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-