Заява Путіна про миротворців свідчить про намір заморозити конфлікт - Фріз

Заява Путіна про миротворців свідчить про намір заморозити конфлікт - Фріз

Укрінформ
Формат миротворчої місії на Донбасі не може бути предметом переговорів з маріонетковим керівництвом "ЛНР"/"ДНР".

Про це заявила керівник української парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

"Заява Путіна вчергове демонструє міжнародній спільноті, хто затягує процес мирного врегулювання на Донбасі та порушує Мінські домовленості. Введення або формат миротворчої місії не може бути предметом переговорів з маріонетковим керівництвом ЛНР/ДНР. Такої легалізації не буде", - наголосила народний депутат.

За її словами, позиція президента РФ Володимира Путіна щодо особливостей присутності та завдань можливої міжнародної місії миротворців на Донбасі свідчить про маніпуляцію змістом української пропозиції та небажання російської сторони виконувати Мінські домовленості.

"Бажання РФ обмежитися дислокацією місії лише на лінії розмежування свідчить про намір заморозити конфлікт, зберегти повний контроль окупованих територій самопроголошеним маріонетковим керівництвом. Кремль намагається робити підміну положень Мінських угод, зокрема перших пунктів: припинення вогню та звільнення заручників", - підкреслила Фріз.

Вона зазначила, що миротворча місія має розглядатися виключно на всій території, що окупована Росією, включаючи лінію розмежування та особливо ділянку кордону з РФ.

Читайте також: Фріз закликає світ посилити тиск на Кремль після погроз Путіна

Як повідомлялося, Путін у вівторок, 5 вересня, схвалив ідею введення миротворців ООН на Донбас для захисту місії ОБСЄ, але заявив, що ці сили мають перебувати лише на лінії розмежування і що це потрібно узгоджувати з "ЛНР" і "ДНР".

Раніше, 22 серпня, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна восени на сесії Генеральної асамблеї ООН вийде з ініціативою про введення миротворців ООН на непідконтрольні території Донбасу.

Водночас у МЗС Росії назвали цю ініціативу України про введення миротворців ООН у зону конфлікту на Донбасі спробою перешкодити процесу реалізації "Мінська-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-