Фріз закликає світ посилити тиск на Кремль після погроз Путіна

Фріз закликає світ посилити тиск на Кремль після погроз Путіна

Укрінформ
Погрози президента РФ Володимира Путіна щодо того, що в разі надання Україні зброї з боку США бойовики можуть направити свою зброю "в інші зони конфлікту", не можуть залишатися непоміченими міжнародною спільнотою.

На цьому наголосила керівник української парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз у Facebook

"Погрози Путіна щодо активізації російських бандформувань та терористичних осередків на інших "вразливих" територіях України у випадку надання Сполученими Штатами зброї Україні має знайти жорстку реакцію міжнародної спільноти. Керівник РФ цією заявою офіціально підтвердив тези української сторони: повний контроль Кремлем та керівництво терористичними організаціями "ЛНР", "ДНР", постачання їм зброї, планування та управління підривною діяльністю проти суверенної держави Україна. Відвертість президента РФ має стати підставою для підвищення економічного та політичного тиску на Москву", - заявила народний депутат. 

Читайте також: Українська армія вже здатна з боями узяти Луганськ і Донецьк – експерт

За її словами, бойовики самопроголошених маріонеткових "республік" сьогодні не мають необхідних ресурсів та потенціалу для самостійного наступу. Єдиним сценарієм, що дозволяє розглядати розширення окупованих територій, зазначила Фріз, є російське вторгнення. 

"Таким чином, заява Путіна - це прямий шантаж США та погроза Україні війною. Такі заяви не можуть залишатися непоміченими в Європі", - підкреслила вона. 

Фріз висловила переконання, що Україна в ООН має ініціювати слухання та розслідування щодо підтримки Росією міжнародного тероризму.

Як повідомлялося, Путін на прес-конференції в Китаї заявив, що в разі, якщо США поставлять летальну зброю в Україну, то може зрости кількість жертв, а бойовики можуть направити свою зброю "в інші зони конфлікту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-